Boo!
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER NEWER OLDER +FOLLOW DASH

Cinta si Juruterbang dan pereka grafik~1
Assalammualaikum  ♥

 *****************************************************************************
Nukilan dan hak cipta  Miaa . Awak boleh share , promote , letak kat belog . Boleh re-story tapi credit
Miaa , okey ! Terima atas kerjasama awak ♥

******************************************************************************
Watak - II  (utama ):-

Juruterbang / Udin
Pereka grafik / Miaaz
Raja / Permaisuri
Najwa / Umai / Aida - kawan miaaz
Saufi / tengku Darwin / Lim - kawan Udin
Mak Niah -mak miaaz
Light , camera , Action ! :3 Part 1

Di rumah miaaz

Mak Niah : Miaaz ! Cepatt ! Nanti awak lambat pergi sekolah , mak tak tauu *muka tak tahu *
Miaaz :Ye mak ! orang dah ade kat  depan rumah dah ni -_-
Mak Niah : Oh ye lah , Hehe .. jangan marah , awak -oo-
Miaaz : Bye mak ! Orang pergi dulu tau ! Nanti orang belikan nasi lemak , okey ;)
Mak Niah : Okey brader ! *kenyit mate*

Miaaz berlalu ke sekolah dengan basikal . Dukk ! Dia terlanggar seseorang .

Miaaz :Adoii , saket *air mate meleleh *
Aida : Eh ! Miaaz sorry ! Aku bangun lambat , sebab tu lari then terlanggar kau . sorry ea ?
Miaaz : takpe ,takpe . Jom ! Dah lambat ni .:)
Aida : Okey .

Di kelas 5 Sains 1

Cikgu : Semua ! Cikgu nak kenalkan murid baru kat sekolah kite .  Raja Muhammad Nashaudin  Raja Alaudin .

 Lim : Wahh ! Laja ! Ala lalah sultan kah ? Manyak hensem .
Saufi : Kau ni Lim , sebut pon tak betol . Buat malu je . Die ni same cam Darwin hah .
Tengku Darwin : Ye , betol .

Umai : Kau tengok tu Najwa , hensem kann ?
Najwa : Ha'ah , dah la berdarah raja ?
Aida : Aaaaarrrggghhhhh ! Hensem  *Satu kelas tengok*
Miaaz : Memang hensem , kalau berlagak menyampah pulak :/
Aida , Najwa , Umai :Kau niihh !!

Cikgu : Udin , kamu duduk sebelah Miaaz ye . Tu hah yang ade tempat kosong tuh .
Udin : Whatt ? No standard larh . Like Stupid blarhh ..
Cikgu : Saye tak kire , awak anak datuk ke , perdana menteri ke  , Duduk !!*kelas diam*
Udin : Okey , miss .

Miaaz: Apasal la orang yang sopan kene duduk sebelah orang belagak , ek ?
Udin: Aku pon tak pasti nape duduk ngan budak kampung .
Miaazz : Dah nak balik , baik saye jumpa mak saya dari jumpa orang belagak
Udin : Yang pasti mak kau lagi sengkek dari mak aku
Miaaz : *Sakit hati *

kriinggg!!

Di rumah 

mak Niah:Apsal ngan muke awak ,?
Miaaz : Jumpe ngan anak orang belagak kat sekolah
Mak niah : Lahh.. hensem la tuh .:p
Miaaz : Berlagak buat ape . :/ Buat saket hati je
Mak niah :*angguk*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Di kantin

Miaaz: haih,apsal aku asyik terbayang muke budak tu ek ? Hmm ..
Aida: Hai , Angau cintan cintun ke ? Sampai kitorang 10 kali tak dengar ?
Miaaz : Eh bile mase korang sampai ? Err .. jom mule study group :3

Tibe tibe

Darwin : Haii ! Boleh join ?
Lim: Ya loh , Saufi pun mau
Udin : Miaaz , sorrylah mase tuh saye kasar .. okey ?*senyum*
Miaaz:*dalam hati - Wahh , hensem jugak bile lame lame pandang ><* Ah ye !
Udin:* senyum*

*************************
Okey ! Akan disambung pada part 2
*************************

Ditepek kat sini pada2:48 AM | 0 orang sesat
<$CommentPager$>
<$I18NCommentAuthorSaid$>

<$BlogCommentBody$>

<$BlogCommentDeleteIcon$>
<$CommentPager$>

<$BlogItemCreate$>