Boo!
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER NEWER OLDER +FOLLOW DASH

Iluminati duit syiling baru ?

Assalammualaikum ~

Setelah membaca blog orang dengan benyak sangat . Mie nak share dengan korang , penting ni . Sepanjang malam tak tidur sebab membaca pasal Freemason ni . 

So , kat bawah ni antaranya . Geram betul -.-

1: Duit Syiling Baru 20 sen dan 50 sen Negara Malaysia.


Pentagram kuno – bintang terbalik


Pentagram moden – bintang tak terbalik


Pentagram Kuno dan Pentagram Moden Bintang Terbalik adalah simbol Baphomet. Golongan Illuminati memang sinonim dengan Baphomet di mana Baphomet yang berkepala kambing diibaratkan sebagai simbol untuk menyembah syaitan. Dalam gerakan Illuminati, Baphomet adalah simbol bagi ritual dan penyembahan untuk tunduk pada syaitan.

2: Duit Syiling Baru 10 sen Negara Malaysia.


Simbol "Star Of David"


Bendera Israel


Bendera Israel juga mengandungi simbol mereka iaitu dua segitiga yang satunya terbalik, apabila digabungkan menjadi bentuk bintang. Ianya di panggil ‘Star of David’ dan merupakan lambang kepada orang-orang Yahudi. Dua segitiga itu juga mempunyai beberapa maksud, dan yang biasa diketahui ialah segitiga normal itu melambangkan wanita dan segitiga terbalik itu melambangkan lelaki.

Tetapi menurut sumber-sumber Yahudi, ‘Star of David’ itu melambangkan nombor 7, iaitu hujungnya ada 6 dicampurkan dengan pusat tengah jadi 7. Maksud pendapat dari Yahudi itu ditujukan kepada bilangan hari Tuhan ciptakan alam ini iaitu 6 hari dan dicampur sehari hari berehat , menjadikannya 7 hari. Juga dinisbahkan kepada 6 hari bekerja dan 1 hari Sabat, 7 malaikat utama dan sebagainya.

3: Duit Syiling Baru 5 sen Negara Malaysia.


Simbol Matahari Illuminati


Lain-lain Simbol dalam gerakan Freemason dan Illuminati


Sepintas lalu berkenaan Freemasons

Freemasons atau Freemasonry adalah sebuah pertubuhan persaudaraan yang mula muncul antara akhir abad ke-16 dan awal abad ke-17. Sekarang ini mereka ada merata-rata di dunia dengan keahlilan sekitar 5 juta orang iaitu sekitar 480,000 di England, Scotland dan Ireland , dan bawah dari 2 juta orang di Amerika Syarikat.

Mereka percaya kepada suatu kuasa yang mereka puja yang mana kuasa itulah yang diakui mereka sebagai ‘God’ atau ‘Tuhan’. Dan tuhan yang dipuja-puja mereka itu secara ringkasnya adalah tuhan yang digelar mereka sebagai ‘The all seeing-eye’ atau ‘Mata yang dapat melihat segala sesuatu’. Dan itulah mata satu yang seringkali digambarkan oleh mereka dalam banyak simbol-simbol mereka.

Sejarah Freemason di Malaysia

Pertubuhan Freemason di Malaysia adalah didaftar di bawah Akta Pertubuhan 1966. Pada tahun 1977 ia mempunyai 55 perkumpulan (lodges) dan 2,984 ahli. Ketika menjawab soalan Tuan Guru Nik Abdul Aziz (PAS-Pengkalan Chepa) di parlimen pada 25 Oktober 1978, Datuk Husein Onn berkata Kerajaan hingga kini tidak bercadang untuk mengharamkan pertubuhan (Freemason) itu walaupun mengakui ianya bercanggah dengan aqidah Islam dan ramai golongan elit dan berpengaruh dari kalangan umat Islam negara ini yang menyertainya.

Freemasonry serta tunjang Zionisme telah lama bertapak di Malaysia. Freemasonry dikatakan telah berselindung di sebalik gerakan keagamaan di Malaysia. Hakikatnya, mereka membawa masyarakat ke arah kebebasan serta kehidupan anti-Tuhan. Kajian secara terperinci perlu dilaksanakan terhadap kewujudan Freemasonry di Malaysia.

Hari ini, terdapat usaha untuk menguatkan pengaruh Freemason di Malaysia dan antaranya ialah dengan memsukkan simbol-simbol Freemason pada Duit Syiling Baru Negara Malaysia.

Perkara ini dilihat sebagai ikutan dari Kerajaan Amerika yang sedia kita tahu telah dipengaruhi oleh Freemason sejak lama dahulu dan kesan pengaruh tersebut telah dilihat pada Wang Kertas USD. Hari ini, Malaysia memilih jalan yang serupa dengan Amerika mempamerkan pengaruh Freemason secara jelas pada Duit Syiling Baru Negara Malaysia.

Bagi gua, perkara ini amat kritikal. Mulai hari pertama Duit Syiling Baru Negara Malaysia diedarkan, semua Rakyat Malaysia akan mula menjadi ejen pengedar Pengaruh Freemason di Malaysia tanpa kita sedari.

Kita akan mula membawa simbol Freemason kemana sahaja kita pergi dan kita akan menggunakan Duit Syiling berlambang Freemason sebagai kepentingan usuran kehidupan kita. Ini sesuai dengan agenda Freemason iaitu mereka melakukan kegiatan-kegiatan yang boleh diistilahkan dengan ‘gerakan 7 F’, iaitu menghancurkan kekuatan finansial (Financial) umat Islam, merosakkan pola makan (food), menciptakan adu domba atau perpecahan di kalangan umat beragama mahupun di dalam tubuh umat Islam (friction), menyebarkan cara berfikir bebas (freethinking), menebarkan ideologi yang membebaskan manusia dari tata cara pemikiran beragama (freedom of religion), menguasai filem, TV, dan media massa (film), menumbuhkan dan menggoda masyarakat agar berbudaya dan bersikap mengikuti millah (cara) mereka (fashion/life style), membuat beberapa aliran mistik untuk menghancurkan agama (faith, sect, occultism, dll.), menumbuhkan rasa kecewa (frustrasion), dan lain-lain.

Tanda Soal (???)

Pendedahan ini telah dibuat sejak beberapa tahun dulu oleh beberapa penulis tetapi sehingga kehari ini, ianya masih menjadi "Tanda Tanya". Gua tak heran dan gua tak kan pelik kalau Pengaruh Freemason di Malaysia semakin kuat sekarang sekiranya maklumat dibawah adalah benar.

Maklumat Peribadi

Nama: Dato' Sri Mohd. Najib Tun Abdul Razak
Tarikh Lahir: 23 Julai 1953
Tempat Lahir: Kuala Lipis, Pahang
Status Perkahwinan: Berkahwin dengan Datin Paduka Seri Rosmah Mansor dan mempunyai 5 orang cahayamata (3 lelaki dan 2 perempuan)
  1. Mohd. Nizar
  2. Puteri Norliza
  3. Mohd.. Nasifuddin
  4. Nooriyana Najwa
  5. Norashman Razak
Pendidikan: 1974 - B.A. (Hons) Industrial Economic - Nottingham University, United Kingdom

Portfolio: Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Pertahanan
Alamat Pejabat: Pejabat Timbalan Perdana Menteri, Aras 4, Blok Barat, Bangunan Perdana Putra, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, 62502 Putrajaya, Malaysia
No Telefon: 603-88881950
No Faks: 603-88880035

Kerjaya

2004: Timbalan Perdana Menteri
2008: Menteri Kewangan
1999 - 2008: Menteri Pertahanan
1995 - 1999: Menteri Pendidikan
1990 - 1995: Menteri Pertahanan
1987 - 1990: Menteri Belia dan Sukan
1986 - 1987: Menteri Kebudayaan Belia dan Sukan
1982 - 1986: Menteri Besar Pahang
1982 - 1986: Pengerusi Lembaga Kemajuan Negeri Pahang
1982 - 1986: Pengerusi Majlis Perbandaran Kuantan
1981 - 1982: Timbalan Menteri Kewangan
1980 - 1981: Timbalan Menteri Pendidikan
1978 - 1980: Timbalan Menteri Tenaga, Telekomunikasi dan Pos
1974 - 1976: Eksekutif Petronas

Politik

Sept. 2004: Timbalan Presiden
1993 - Sept. 2004: Naib Presiden
1997: Pengerusi Biro Pendidikan
1988 - 1993: Ketua Pemuda
April 1987: Memangku Ketua Pemuda
1986: Pengerusi BN Negeri Pahang
1986 - 1987: Timbalan Ketua Pemuda
1983 - 1988: Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan UMNO Negeri Pahang
1982 - 1983: Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan UMNO Negeri Pahang
1982 - kini: Ketua UMNO kawasan Pekan, Pahang
1980 - 1982: Timbalan Ketua, UMNO kawasan Pekan, Pahang
1978 - 1986: Ahli EXCO Pemuda UMNO Pusat
1976 - 1980: Ketua Pergerakan Pemuda UMNO kawasan Pekan, Pahang

Sosial

1980 - kini: Ahli Kehormat FreeMason Malaysia
1995: Presiden SEAMEC
1988 - 1996: Pengerusi Yayasan Gerak Bakti Kebangsaan
1982 - 1986: Pengerusi Pahang Foundation
1977 - 1979: Pengerusi Majuternak
1977 - 1979: Persatuan Belia Malaysia, Ahli Royal Sentul Golf Club, Ahli Royal Selangor Golf Club, Ahli Raintree Club, Ahli Royal Pahang Golf Club, Ahli Subang Golf Club, Ahli Saujana Resort (M) Bhd, Ahli Royal Darul Makmur Golf Club, Ahli Lake Club Club, Ahli Air Force Recreational Club.

Labels:


Ditepek kat sini pada12:11 PM | 0 orang sesat
<$CommentPager$>
<$I18NCommentAuthorSaid$>

<$BlogCommentBody$>

<$BlogCommentDeleteIcon$>
<$CommentPager$>

<$BlogItemCreate$>